petak, 14. rujna 2012.

Jane Feather - SLUČAJNA NEVJESTA

Jane Feather - SLUČAJNA NEVJESTA
2. dio trilogije "Nevjeste"


U trilogiji "Nevjeste" tri se nekonvencionalne mlade žene zaklinju da se nikad neće udati - ali sudbina odlučuje drukčije. Slučajna nevjesta može jedino biti priča o Phoebe, onoj "nezgrapnoj"...
Cato, markiz od Granvillea, četiri je godine bio samo još jedan muškarac - nezanimljiv, pomalo zastrašujući muž Phoebeine starije sestre. Ali tada je njezina sestra umrla, a Phoebe se činila kao razumna zamjena. Njezine prisilne zaruke s njim trebale su biti posve hladnokrvan dogovor... no Phoebe je jednoga dana pogledala Granvillea - doista ga je pogledala - i vidjela nešto što nikad ranije nije opazila: bio je mračno, nevjerojatno privlačan.
Kad je to jednom opazila, činilo se da više neće prestati opažati, i Phoebe se odjednom katastrofalno zaljubila. Bilo bi ravno torturi udati se za Granvillea, svjesna da je on ne voli i nikad je neće voljeti. Na kraju krajeva, Phoebe nije od one vrste žena u koju se muškarci zaljubljuju - sa svojom neurednom kosom, zgužvanom odjećom i prstima vječito zamrljanima tintom od poezije koju piše.
Kada bijeg ne riješi njezine probleme, Phoebe odlučuje pokušati nešto malo drukčije - nešto što uključuje malo promjena garderobe, smion nov stav i mrvicu drska zavođenja.
Granville će uskoro otkriti da je njegova nezgrapna Phoebe dovoljno žena čak i za njega...
 

Nema komentara:

Objavi komentar