četvrtak, 30. kolovoza 2012.

Linux Magazine Issue 4 - 2012

Linux Magazine Issue 4 - 2012
Dutch | 68 pages | PDF | 76.63 MB


Linux Magazine is het grootste Nederlandstalige tijdschrift dat zich volledig richt op Linux en open source software. De lezer kan zelf aan de slag met praktische workshops en nuttige tips voor het gebruik van open source-producten. Verder bevat het blad nieuws, achtergronden, games- en software-reviews en reportages. Ook krijgt Android, het grootste mobiele Linux-platform, volop aandacht. Linux Magazine is toegankelijk voor zowel beginnende consumenten als lezers met een meer zakelijke interesse in open source. De Nederlandse vereniging voor gebruikers van open systemen NLUUG heeft een rubriek in het blad en bekende open source-voorvechters als Brenno de Winter en Fabrice Mous schrijven columns in Linux Magazine. Roemrucht is verder de rubriek Geek Pages, die bestaat uit leuke wetenswaardigheden en rake observaties uit de wereld van de ‘geek’. Voor wie goed op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen en mogelijkheden van open source-software is Linux Magazine onontbeerlijk.

Windows News 218 - Septembre 2012

Windows News 218 - Septembre 2012
French | 100 pages | HQ PDF | 105 MB

DOWNLOAD 

Chip Android September - Oktober 2012

Chip Android September - Oktober 2012
German | 100 pages | PDF | 23.52 MB



CHIP Android - 100 Seiten Tests, Apps und Praxis! Top-Themen dieser Ausgabe: LTE: Highspeed fürs Smartphone - alle LTE-Phones im Test, die deutschen Provider im Netztest, sowie alle mobilen LTE-Tarife ab 20 €. Nexus 7 - German Edition - Apple-Killer für 200 € : Googles Tablet macht das iPad platt; 30 Apps im Test: Brandneue Highlights für Fotos, zum Tunen und zum Spielen...

Computer Power User - October 2012

Computer Power User - October 2012
English | True PDF | 112 pages | 34 Mb




utorak, 28. kolovoza 2012.

Jane Feather - Neobični brak

Jane Feather - Neobični brak


Aurelia Farnham vjeruje da je zadovoljna životom na otmjenom londonskom Cavendish Squareu. No budući da su njezine prijateljice Livia i Cornelia udane, Aurelia je jedina bez muža, i katkad želi nešto više. Tada pukovnik Sir Greville Falconer poput oluje nahrupi u njezin život, te joj isporučuje pismo njezina pokojnog muža, ratnog junaka, koje otkriva da je bio špijun - pukovnikov špijun. Sad Greville želi da Aurelia nastavi domoljubnu misiju i bude mu partnerica u razotkrivanju kruga španjolskih špijuna koji su infiltrirani u londonsko visoko društvo.

Pozornost karizmatičnog Grevillea uzbuđuje Aureliju dok njegovo udvaranje iz pretvaranja prerasta u stvarnost. Kad se njihova uzajamna privlačnost zapali u strast, a opasnost Aurelijina dvostrukog života eskalira, Greville inzistira na sklapanju braka jer to smatra najboljim načinom da je zaštiti. Sad Aurelia shvaća da se ne treba bojati samo mračnih protivnika, već i činjenice da je poklonila srce naočitom špijunu koji će jednoga dana otići jednako naglo kao što se i pojavio...

Jane Feather - Tajanstveni princ

Jane Feather - Tajanstveni princ


Livia Lacey uživa u uzbuđenjima gradskog života u svojoj kući na Cavendish Squareu, a tada upoznaje šarmantnog prinaca Alexa Prokova koji je nedavno stigao u London. Razoružana prinčevim odlučnim udvaranjem i žudnjama koje se bude u njoj, Livija pristaje stupiti u brak s njim.
No, premda je noć vrijeme strastvenih zagrljaja, Livia otkriva da njezin neodoljivi muž može biti jednako sklon zapovijedanju kao što zna biti ekstravagantno velikodušan.
Alexu se ne sviđa Livijina neovisnost, ali ne želi objasniti ni vlastite dolaske i odlaske... Kada Livia sazna jednu Alexovu tajnu, još ga više zavoli. Ali kada sazna drugu... hoće li se osjećati izdanom?

Sofisticirana otmjenost i škakljive intrige u Londonu u doba regentstva (1810. - 1820.) oživljavaju u romanu Jane Feather, autorice ove uspješnice o mladoj ženi koja se udaje za karizmatičnog stranca...

Jane Feather - Zagonetni džentlmen

Jane Feather - Zagonetni džentlmen


Kad ledi Cornelia Dagenham stigne na londonski Cavendish Square kako bi mjesec dana provela u domu što ga je njezina prijateljica upravo naslijedila, zbunjuje ju tajanstven neznanac, bogat i arogantan vikont Bonham, koji je zainteresiran za kupovinu zapuštenog posjeda.
Međutim, njegov neosporan šarm uskoro otapa njezin otpor i ona se nađe u središtu blještavog vrtloga visokog društva. No njihova veza može dovesti Corneliju u opasnost jer Harry vodi dvostruki život kao odgonetač šifri za Krunu.
Je li Cornelia ona koju on istinski želi, ili nešto skriveno u kući na Cavendish Squareu?
Autorica uspješnica Jane Feather oživljava glamur, sofisticiranost i intrige u Londonu tijekom razdoblja regentstva (1810. - 1820.) u ovom očaravajućem romanu neočekivanih strasti i opasnih tajni...

Agnes Desarthe - Pojedite me

Agnes Desarthe - Pojedite me


Posljednjih šest godina Myriam, glavna junakinja romana “Pojedite me”, vodi neobičan život. Nakon odlaska od muža i privremena angažmana u cirkusu, odlučila je otvoriti restoran, koji isprva nema ni natpis, a stalne goste čine susjed iz cvjećarnice, dvije školarke i galerija neobičnih prolaznika.
Ubrzo međutim njezin talent za kuhanje i gostoljubivost dolaze do izražaja i Moj kutak postaje prestižno mjesto za izlaske.
No istodobno s neočekivanim uspjehom Myriam sustiže njezina prošlost te se mora suočiti sa svim gorkim i slatkim epizodama svog života. Tek kad se počne odmotavati klupko epizoda iz prošlosti, recepti, opažanja i snovi neobične junakinje dobit će smisao!
Agnès Desarthe, plodna francuska autorica romana za djecu i odrasle, i sama poput vješte kuharice u svoj roman ubacuje začine sve dok čitatelj zajedno s junakinjom ne otkrije koliko čudesan život može biti.
Roman “Pojedite me” duhovita je mješavina okusa, aroma i, prema receptu, jedne žlice životne magije.

Barbara Cleverly - Poslednja kašmirska ruža

Barbara Cleverly - Poslednja kašmirska ruža


U Indiji 1922. godine Britanci proživljavaju zadnji procvat Carstva. U Panikhattu,. u blizini Calcutte, žene časnika , umiru nasilnom smrću, po jedna svake godine i uvijek u ožujku. Jedina veza između ovih bizarnih, ali naizgled slučajnih smrti, crvene su ružice-koje se tajanstveno pojavljuju na grobovima umrlih žena. Kad se dogodi i peta”takva smrt, bengalski guverner odbija,prihvatiti da je riječ o samoubojstvu i poziva Joea Sandilandsa, istražitelja Scotland Yarda i ratnog veterana, da preuzme istragu, no ubrzo mu postaje jasno da su te smrti zapravo umorstva i da njihov niz još nije došao do kraja…

India Knight - Moj život na tanjuru

India Knight - Moj život na tanjuru


Jeste li loša majka ako potajno maštate o kupnji seksi cipela i prozirnih majica ili ako djecu vozite u školu u donjem dijelu pidžame? Želite li redovan seks? Možete li biti udani i koketni? Smijete li od života tražiti više? Trebate li zauvijek spremiti visoke potpetice? Uz pomoć Indie Knight uvjerit ćete se da kozmetika MAC, PlayStation, ravioli s bučom i cipele Manolo imaju nešto zajedničko… Britkom duhovitošću i oštroumnim pogledom u suvremeni brak, India Knight vodi čitatelje na beskrajno zabavnu vožnju kroz nespretnu potragu jedne žene za srećom. Ova neodoljivo smiješna i dirljiva, ali i pametna priča o braku i obiteljskom životu u 21. stoljeću, nasmijat će vas do suza.

četvrtak, 23. kolovoza 2012.

Marian Keyes - Lubenica

Marian Keyes - Lubenica


Dan nakon rođenja njezinog prvog djeteta dvadesetdevetogodišnju Claire doći će posjetiti suprug. No on joj neće donijeti cvijeće niti poželjeti uzeti dijete u naručje. On će joj samo hladno reći da je napušta i da odlazi sa susjedom, majkom troje djece, s kojom je već dulje u ljubavnoj vezi. Očajna, i slomljena srca, Claire će uzeti dijete, napustiti London i vratiti se svojoj obitelji u Dublin. Tamo će je dočekati majka koja vrijeme provodi gledajući sapunice, zbunjeni otac i dvije sestre - jedna od njih lokalna je ljepotica, a druga neprilagođena, povremena dilerica droge. U tako neobičnom okruženju Claire će se početi vraćati dobro raspoloženje, počet će izlaziti i doživjeti najbolji seks u životu. U trenutku kad ponovno bude ista ona kao prije, javit će joj se suprug s neobičnim prijedlogom...
Iako tema ovoga romana na prvi pogled djeluje pomalo turobno i tmurno, treba reći da se radi o nevjerojatno duhovitom romanu.

srijeda, 22. kolovoza 2012.

Emanuel Kant - Kritika praktičnog uma

Emanuel Kant - Kritika praktičnog uma



Tri su Kantove kritike:
1. Kritika čistoga uma
2. kritika praktičnog uma
3. Kritika rasudne snage
Najvažnija od tri Kritike Immanuela Kanta, koja je, zapravo, nastavak prve Kritike i ujedno njezina dorada jest upravo "Kritika praktičkog uma". Sam pojam kritika za Kanta znači granica, mogućnost. "Kriticizam znači kritičko preispitivanje uma samog, zahtjev umu da pred sudom sebe sama odredi svoje mogućnosti i granice". To preispitivanje poduzeo je Kant i u gore spomenutoj Kritici. Dakle, on ovdje ne kritizira praktički um u pravom smislu te riječi, nego nam iznosi svoju teoriju o tome gdje su njegove granice, što on jest i što može. Za razliku od prve knjige koja govori što možemo znati, ovaj nastavak odgovara na pitanje što trebamo činiti. Dakle, radi se o tome da smo mi ljudi djelatna bića! Uz pitanje "Čemu se smijem nadati?" pripadno Kritici rasudne snage, Kant pokušava odgovoriti na pitanje "Što je čovjek?"

Sophie Berg - S Interneta do bračnog kreveta

Sophie Berg - S Interneta do bračnog kreveta


Ona je starija od trideset i pet godina i uspješna poslovna žena. Zar je stvarno veća vjerojatnost da te rastrga tigar nego da nađeš pravog muškarca? Rosalind Steinberg je odlučila dokazati suprotno. Je li bar pravo mjesto za upoznavanje muškarca iz snova? Možda ga je bolje potražiti putem novinskih oglasa? Pomažu li savjeti iz ženskih časopisa i magazina blistavih naslovnica? Rosalind će naposljetku poslušati svoju stilisticu i savjetnicu za boje te krenuti u potragu pomoću Interneta.
I zaista, prije no što se okrenula, u e - sandučiću ima već trideset i šest pisama! 
S Bernhardom izmjenjuje misli o Bogu i svijetu. No je li on onaj pravi? Ili je to možda Greg, arhitekt toplih, smeđih očiju s kojim provodi prekrasne dane u Beču? Šteta je samo što je premlad za nju, a usto još i oženjen. No tada na scenu stupa Stefan, otmjen, samosvjestan, džentlmen od glave do pete svojih rukom šivanih cipela. Rosalind odluči donijeti konačnu odluku. No, kako to obično biva, život sam donosi najvažnije odluke...

Sophie Berg - Kovčeg ljubavi

Sophie Berg - Kovčeg ljubavi



Kako bih želio da imam moć,
otrti tvoje suze.
Kako bih želio da znam riječ,
kojom bih ublažio bol tvog srca.
Kako bih želio da postoji sredstvo
kojim bih zauvijek izbrisao sva poniženja.
Kako bih želio da sam muškarac,
vrijedan tvojih suza.
Kad bih to bio, sve bih uložio,da se nasmiješ.
Napisao Seeberstein u lipnju u Pekingu izašlo na nosaču zvuka ''Žena'' pod naslovom ''Kako bih želio'' 

Tridesetpetogodišnja Franziska Querulin dizajnirala je kovčeg za modernu poslovnu ženu. U Kini bi trebala započeti proizvodnja velikog broja njezinih kovčega. Netom pred polijetanje Franziska u zračnoj luci upoznaje Harryja. Harry Schlamm je zapravo pjevač poznat diljem Njemačke pod umjetničkim imenom Seeberstein. Harry se nalazi usred teške stvaralačke krize. Njegovi obožavatelji već godinama uzaludno čekaju novi album, no Harry je "potrošen". Kako bi se odmaknuo od svega, odrezao je kosu, obrijao kozju bradicu, svoj zaštitni znak, i koristeći putovnicu svog brata blizanca u tajnosti otputovao u daleku zemlju. Na putu za Kinu Harry sjedi do Franziske. Deset sati u uskom prostoru zrakoplova daje Franziski i Harryju dovoljno vremena za oprezno upoznavanje i prve dvoboje riječima.
Kad iznenada propadnu pregovori s kineskom tvornicom kovčega, Franziska je očajna i ne zna što bi učinila. Nešto tu smrdi! Zajedno s Harryjem pokušava saznati što se zbiva iza kulisa. Kakvu dvostruku igru u svemu igra njezin zgodni prijatelj Lukas Bares?
Humoristično, jedinstveno i poletno. Nakon ''S Interneta do bračnog kreveta'', novi uzbudljivi ljubavni roman Sophie Berg!

Džejn Džonson - Duhovi divljine

Džejn Džonson - Duhovi divljine



Autorka knjige Deseti dar pripoveda još jednu egzotičnu priču o potrazi za izgubljenom ljubavi, dalekim predelima i avanturama koje traju generacijama.
„Draga Izabela, na tavanu ćeš pronaći kutiju na kojoj piše tvoje ime...“
Kada Izabelin otac, čuveni arheolog, umre, za sobom ostavlja zagonetku. Ona u jednoj kutiji pronalazi tajanstveni afrički medaljon zbog kojeg je prinuđena da pođe u daleki Maroko. Kada na putu umalo nastrada, počinje da sumnja da se upustila u previše opasnu avanturu. Međutim, Taib, čovek koji ju je spasao, poznaje peščane sprudove i narode koji žive u pustinji i ponudiće joj pomoć u otkrivanju neverovatne istorije medaljona.
Putem koji vodi preko užarenog pustinjskog peska, Putem soli, Izabelina priča prepliće se sa pričom o nomadskoj princezi Marijarti i njenom ljubavniku. Medaljon koji Izabela nosi skriva povest o ranjenim dušama i ljubavi koja je uspela da procveta ni iz čega.

petak, 17. kolovoza 2012.

Margaret Maron - Južnjačka nelagoda

Margaret Maron - Južnjačka nelagoda



Deborah Knott, kći bivšeg krijumčara alkohola, danas je časna sutkinja ruralnog okruga Colleton u saveznoj državi Sjevernoj Karolini. Tek što je pobijedila na izborima i zasjela u fotelju naći će se u središtu kontroverznog slučaja. Pomažući s grupom aktivistica u gradnji novog doma za siromašne obitelji očekivala je možda bol u mišićima nakon napornog dana, ali nikako silovanje svoje nećakinje. Djevojka je pronađena na gradilištu bez svijesti, a pokraj nje - vjerojatno - počinitelj, ubijen čekićem. Činjenica da je čekić vlasništvo sutkinje Knott, a da su na njemu njezini otisci prstiju, dodatno će zakomplicirati ionako bizaran slučaj. Nije da itko sumnjiči sutkinju Knott, ali cijeli je slučaj malo previše osoban. Tko je iz njezine brojne obitelji odlučio osvetiti čast mlade djevojke? Kako bi riješila ubojstvo sutkinja Knott morat će se obratiti za pomoć osobi koju najmanje želi upletati u ovaj slučaj – svom ocu.

Marie Louise Fischer - Ljubav je opasna igra

Marie Louise Fischer - Ljubav je opasna igra



Klaus Leonhardt učitelj je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog zavođenja Gisele Grosser. Navodno iz te afere se rodi Christoph...
Nakon izlaska iz zatvora Klaus Leonhardt pokušava na svoju ruku da nađe zavodnika i da sazna ko je pravi otac djeteta.

četvrtak, 16. kolovoza 2012.

Jennifer Crusie - Oklada

Jennifer Crusie - Oklada


Minerva Dobbs uvijek igra na sigurno i zna da je ljubavni “happy end” bajka za malu djecu. Calvin Morrisey uvijek igra na pobjedu i ni na kraj pameti mu nije vezati se za ženu kao što je ona. Kada se susretnu, nijedno nije spremno da im prava ljubav pomrsi račune, no sudbina ima za njih drugačije planove. Zajednički izlazak na večeru samo da bi se dobila oklada postat će, sasvim neočekivano, dobitnom kombinacijom za oboje...
"Okladom" (Bet me) Jennifer Crusie je zaigrala na sigurno. Romantično se kladeći na sudbinu likova uvijek vjernih ljubavi bez granica, happy endu za koji vrijedi riskirati, osvojila je  jackpot tj. nagradu RITA za američki ljubavni roman 2005. godine koju dodjeljuje Romance Writers of America.

Jane Austen - Ponos i predrasude

Jane Austen - Ponos i predrasude



Klasična priča o ljubavi i nerazumijevanju koja se odvija u klasno svjesnoj Engleskoj pri kraju 18. stoljeća. Radnja je smještena u aristokratske krugove ruralne Engleske na prijelazu 18. u 19. stoljeće. Bennettovi su plemenitaška obitelj koja je postupno osiromašila i čija gospođa majka Bennett očajnički nastoji svojih pet kćeri udati za što je moguće bogatije zetove.
Prilika za to su lokalni balovi, a na jednom od njih će se najstarija kći Jane zagledati u bogatog aristokrata gospodina Bingleya. Susret između Janeine mlađe sestre Elizabeth i gospodina Darcyja neće proći tako dobro - Jane, koja se ponosi sposobnošću procjene karaktera, Darcyja drži hladnim i nedostojnim njenih osjećaja. No, nakon niza romantičnih, bračnih i ekonomskih komplikacija, Elizabeth i Darcy će shvatiti kako su ipak stvoreni jedno za drugo.

Jane Austen - Uvjeravanje

Jane Austen - Uvjeravanje


Jane Austen se u svojem posljednjem romanu, kao i u ranijima, koristi ljubavnom pričom za istraživanje i blagu satiru društvenih pretenzija i emocionalne zbunjenosti.
"Uvjeravanje" prati romantičnu vezu između Anne Elliot i mornaričkog časnika Fredericka Wenwortha. Bili su sretno zaručeni sve dok Anneina prijateljica lady Russel, nije uvjerila Annie da je on "nedostojan".
Sada, osam godina kasnije, Frederick se vraća kao imućni mornarički kapetan, a Annieina obitelj je na rubu stečaja. Još uvijek se vole, ali greške iz prošlosti mogle bi ih zauvijek rastaviti ...
Moglo bi se činiti da Jane Austen slika na malenom platnu, ali njezini likovi donose cijeli raspon ljudskih strasti i moralne kompleksnosti, a autoričin ih velikodušni duh sve obdaruje razumijevanjem, suosjećanjem i nenadmašivim humorom.


srijeda, 15. kolovoza 2012.

Stephanie Dray - Lotos s Nila

Stephanie Dray - Lotos s Nila


Nakon smrti roditelja, kći Kleopatre i Marka Antonija ostavljena je na milost i nemilost rimskim osvajačima. Poslije tragičnog pada Aleksandrije, Selena je odvedena iz Egipta te zajedno s dvojicom braće izložena u Rimu kao ratni trofej. Međutim, u trenutku kada im život visi o koncu, spašava ih careva sestra koja ih odvodi u dom za kraljevsku siročad. Nasljednica carstva, princeza Selena mora spasiti svoju braću i vratiti ono što joj pripada. Kako će završiti politička igra u kojoj je jedino pravilo ono koje je Kleopatra šapnula kćeri Seleni: pobijediti ili umrijeti?

House Beautiful Magazine - September 2012

House Beautiful Magazine - September 2012
English | HQ PDF | 198 pages | 105 MB


House Beautiful Usa Magazine This magazine is packed with brilliant and inventive decorating ideas as well as kitchen ideas with helpful cooking tips and advice on the best household appliances. House Beautiful USA magazine is one of the leading interior decorating publications of its kind in the USA. It will inspire readers to go bold with colour and style and not be afraid to try out something new.

Jessica Adams - Pametna.lijepa@Neudana

Jessica Adams - Pametna.lijepa@Neudana


Victoria Velika Katastrofa U Vezama Shepworth je sama i subotnje večeri provodi u ispraznoj dokolici ispred televizora. Iza nje je još jedan prekid s frajerom za kojega je mislila da je onaj pravi. S novom frizurom i novim imageom Victoria je spremna za nekoga novog. Je li baš Internet pravo mjesto za lov na muškarca iz snova i je li Pierre, Englez koji živi u Parizu, uistinu ono što se čini da jest? Blizak po tematici i načinu pripovijedanja televizijskom serijalu "Ally McBeal" i filmovima "Muriel se udaje" te "Seks, laži i videovrpce" ovaj duhoviti roman ozbiljno je ugrozio kultni status engleskih autora Nicka Hornbyja i Helen Fielding, koji zavodljivo pišu o labirintu muškoga i ženskog sazrijevanja nakon tridesete.

utorak, 14. kolovoza 2012.

Rebecca Michele - Povratak u Cornwall

Rebecca Michele - Povratak u Cornwall


Nakon izgubljene ljubavi, Marian Elkham prati svoju prijateljicu Oliviju na sredozemni otok Maltu. Ondje ta mlada plemkinja postaje žrtvom despotskoga Rogera Grimstona i upoznaje siromašnoga slikara
Benedicta te se zaljubljuje u njega. Iznenada se Oliviji gubi svaki trag, a Marian biva optužena da ju je ubila. No uz Benedictovu pomoć uspijeva joj, nakon avanturističkoga putovanja, vratiti se u svoj rodni Cornwall. Ondje Marian saznaje da ju je Benedict samo iskorištavao kako bi se domogao svoga starog nasljedstva. Ponovno susreće svoju prvu ljubav, Matthewa, koji je u međuvremenu postao udovac. Marian dospijeva u dilemu između osjećaja i razuma - a naposljetku i u smrtnu opasnost!

Rebecca Michele - Kraljica na devet dana

Rebecca Michele - Kraljica na devet dana


U mračnom 16. stoljeću, uslijed vjerskih previranja i političkih spletki, na engleskom se dvoru Henryja VIII. spašavajući vlastiti život nade mlada djevojka Antonia Fenton, prerušena u štitonošu viteza Normana Powderhama. Okruženoj muškarcima, Antoniji ne uspijeva dugo skrivati svoj pravi identitet, a Norman joj, vidno razočaran, okreće leda. Kraljica Catherine, Henryjeva posljednja žena, uzima ju u svoju službu gdje se Antonia sprijatelji s lady Jane Grey. Kralj Henry umire, a nasljeđuje ga njegov boležljivi sin, Edward Tudor, čiji su dani također odbrojeni. Nakon njegove smrti, pravo na preuzimanje prijestolja pripadne Mary Tudor (Bloody Mary), no Jane Grey, bačena poput loptice u igru beskrupuloznih i častohlepnih ljudi, biva proglašena kraljicom. Antonia po drugi put strepi za svoj život, jer Bloody Mary silom preuzima prijestolje i ne pokazuje milosti prema suradnicima lady Grey. No toga trena u Antonijin život ponovno ulazi Norman Powderham....

ponedjeljak, 13. kolovoza 2012.

Baigent & Leigh - Obmana o svicima s Mrtvog mora

Baigent & Leigh - Obmana o svicima s Mrtvog mora


Od otkrića 1947. i 1956. godine u špiljama smještenim četrdesetak kilometara istočno od Jeruzalema, svici s Mrtvoga mora predmet su mnogobrojnih znanstvenih nesuglasica. Michael Biagent i Richard Leigh, autori knjige Sveta krv, sveti gral pokušavaju razotkriti pravi razlog sukoba među znanstvenicima u svezi objavljenog i neobjavljenog rukopisnog materijala. Zaključuju da je razlog ovom "akademskom skandalu 20. stoljeća" činjenica da otkriveni dokumenti sadrže novu priču o izvorima kršćanstva te alternativnu verziju velikog dijela Novog zavjeta.

Alan Ford - Superhik - razbijena boca

Alan Ford - Superhik - razbijena boca

DOWNLOAD





Veliki broj stripova na stranici:
ALAN FORD - popularni stripovi

Alan Ford - Superhik - alkohol prijeti

Alan Ford - Superhik - alkohol prijeti

DOWNLOAD





Veliki broj stripova na stranici:
ALAN FORD - popularni stripovi

Alan Ford - Drvena noga

Alan Ford - Drvena noga

DOWNLOAD




Veliki broj stripova na stranici:
ALAN FORD - popularni stripovi

Alan Ford - Spašavaj se tko može

Alan Ford - Spašavaj se tko može

DOWNLOAD




  
Veliki broj stripova na stranici:
ALAN FORD - popularni stripovi

subota, 11. kolovoza 2012.

Glamour UK - September 2012

Glamour UK - September 2012
English | PDF | 308 pages | 118.9Mb


Britain's No.1 Glamour has the hottest celebrities, the best fashion and beauty, gripping real-life stories, in depth features, plus entertainment, health, fitness, food and travel... and much, much more.

petak, 10. kolovoza 2012.

PC World USA - September 2012

PC World - September 2012 USA
English | HQ PDF | 100 pages | 70 MB


PCWorld is the most widely-read computer or business magazine among all purchase influencers, with a readership of over 4.8 million (IntelliQuest CIMS Spring 2006: Total unduplicated, combined Average Issue Audience: Business, Home, and Dual Studies). The winner of more editorial awards than any other computer publication, including the 2005 Maggie Award for Best Computer Magazine, PCWorld is targeted to meet the informational needs of Tech-Savvy Managers, both at work and at home. With its monthly Reviews and Rankings backed by the PC World Test Center, news, how-to articles, features, and special reports, PCWorld helps managers plan, buy, use, and integrate the technologies that keep them and their companies ahead of the competition.

PC Pro - October 2012

PC Pro - October 2012
English | 172 pages | HQ PDF | 146.00 Mb


PC Pro is the UK's biggest selling monthly PC magazine and your source of professional IT news, advice, reviews and tests. PC Pro leads the way for exclusive reviews, ensuring readers are continually up-to-date with the latest products and technology trends. Each issue reviews more hardware and software than any other magazine and is a trusted source for any serious technology vendor looking for a definitive and independent analysis. PC Pro covers any technology you need to know about from the latest processors to trends in business, from in-depth software guides to provocative features, this magazine provides insight and analysis based on decades of experience. A subscription to PC Pro magazine will keep you up-to-date with the latest industry news, whilst thereviews will help you to avoid costly purchasing mistakes. Plus, with every issue of the DVD edition you'll get free software applications and exclusive content! 

četvrtak, 9. kolovoza 2012.

Candace Bushnell / Kendas Bušnel – Štiklama do vrha

Candace Bushnell/Kendas Bušnel – Štiklama do vrha



Na vekovima postavljano pitanje – Šta žene žele? – junakinje u ovoj knjizi jednoglasno kažu da žele da vladaju svetom. U vrtlogu nemilosrdne borbe, izdaje, niskih udaraca, glamura i dom perinjona, žene su te koje u štiklama neustrašivo osvajaju svet – ambiciozne, moćne, uvek pobednice i nikako svetice, dok su njihovi muževi domaćice i bebisiterke, oni su pregaženi poslovni protivnici i ostavljeni ljubavnici.
Pozornica ovog modernog ženskog viteškog romana je ponovo Njujork i još jednom, iza težnje ka vrhu, želje za osvetom ili jednostavne borbe za opstankom, stoje jako i iskreno prijateljstvo i uvek nepredvidiva ljubav.
Žene će knjigu čitati sa osmehom na licu, kao neku vrstu moderne bajke u koju smo sve verovale. A muškarci, ako nekim čudom požele (ili budu naterani) da je pročitaju, ciniće to škrgućući zubima.

Cesara Millan - Šaptač psima

Cesara Millan - Šaptač psima


Izluđuje li vas vaš pas? Je li agresivan, nervozan, bojažljiv ili jednostavno napet? Možda vaš četveronožni prijatelj pokazuje znakove određene opsjednutosti - bilo da se radi o skakanju na svakoga tko se pojavi na ulaznim vratima ili vas u beskonačnost gnjavi i tjera da mu bacate istu zelenu tenisku lopticu koju vam onda donosi...? Ili možda, samo možda, mislite da imate idealnog kućnog ljubimca, samo biste željeli s njim ostvariti odnos koji bi vam donosio više zadovoljstva. Želite mu ući u glavu, razmišljati kao on, stvoriti bliskiju vezu...

Federica Bosco - Smrtno zaljubljena

Federica Bosco - Smrtno zaljubljena


Zamislite djevojku iz Italije koja živi u New Yorku, nema stalnu vezu i dijeli stan s pjevačicom i homoseksualcem koji želi posvojiti dijete. Potom pretpostavite da radi kod dvije stare babe koje provode nad njom klasičan mobing i začinite joj život s neozbiljnim partnerima. Očajno?! Međutim, onda dodajte i lik odgovornog muškarca koji joj pruža iskrenu ljubav i profesionalnu pomoć (djevojka želi postati spisateljica) te neočekivane obrate filozofskog promišljanja o svakodnevnici i dobili ste životnu priču Monice, glavne junakinje ovog simpatičnog romana.

BUG časopis - ljeto 2012.

BUG časopis - ljeto 2012.


Sadržaj:
Besplatne e-knjige 
Gadgeti za ljeto
Nike+ za Android OS
Sony Xperia P
AdriaMARINE/AdriaMARINE HD
ITHome HOMEline
Intervju: Belizar Zečić, Samsung Electronics Adriatic
Reportaža: Guang Hua Digital Plaza, Taipei
Mobilne aplikacije za ljeto
Mobilni punjači
Evolucija telekomunikacijskih uređaja
Multiplatformski Bug
Kickstarter
Iskon.Jumbo Box
Pregled prijenosnika
Humor (ili nešto slično)
Novi broj BUG časopisa:

    srijeda, 8. kolovoza 2012.

    David Baldacci - Jedini preživjeli

    David Baldacci - Jedini preživjeli


    U samo deset sekundi Web London, agent FBI-a i pripadnik elitne jedinice za oslobađanje talaca izgubit će sve: prijatelje, reputaciju i postojbu. U mračnoj ulici, u unakrsnoj pucnjavi, izginut će svi pripadnici ove postrojbe, svi osim jednoga, svi osim Weba Londona. Što se, zapravo, dogodilo? Zašto se usred općeg masakra Web nije mogao ni pomaknuti, zašto nije zapucao? Uz pomoć svoje psihijatrice Web će pokušati krenuti unazad i otkriti što se, zapravo dogoodilo te noći i saznati da, ipak, nije jedini preživjeli, već da je to i desetogodišnji dječak, koji je poslije napada nestao... Očajnička potaga za istinom tema je ovog uzbudljivog romana čiji je autor jedan od najčitanijih suvremenih američkih pisaca.

    Alan Ford - Stupica za grupu TNT

    Alan Ford - Stupica za grupu TNT

    DOWNLOAD




    Veliki broj stripova na stranici:
    ALAN FORD - popularni stripovi

    Alan Ford - Ucviljeni dikatator

    Alan Ford - Ucviljeni dikatator

    DOWNLOAD




    Veliki broj stripova na stranici:
    ALAN FORD - popularni stripovi

    Alan Ford - Šuplji zub

    Alan Ford - Šuplji zub

    DOWNLOAD




    Veliki broj stripova na stranici:
    ALAN FORD - popularni stripovi

    Alan Ford - Operacija Frankenstein

    Alan Ford - Operacija Frankenstein

    DOWNLOAD



    Veliki broj stripova na stranici:
    ALAN FORD - popularni stripovi

    Khaled Hosseini - 1000 zlatnih sunaca

    Khaled Hosseini - 1000 zlatnih sunaca



    Marijam je tek petnaest godina kada je šalju u Kabul da se uda za nesrećnog i ogorčenog Rašida, trideset godina starijeg od nje. Gotovo dve decenije kasnije, u zemlji koja ubrzano tone u propast, tragedija pogađa petnaestogodišnju Lejlu, koja mora da napusti svoj dom i stupi u Marijamino nesrećno domaćinstvo. Lejla i Marijam naći će utehu jedna u drugoj, njihovo prijateljstvo postaće veza snažna kao veza dve sestre, neraskidiva kao veza majke i kćerke.
    Kako vreme prolazi, u Avganistanu na vlast dolaze talibani, ulice Kabula ječe od puščane paljbe i bombi, a život se pretvara u očajničku borbu protiv gladi, surovosti i straha. Istrajnost dve žene nailazi na iskušenja koja nisu mogla da naslute ni u najgorim košmarima. A ipak, ljubav ume da čoveka natera na nezamisliva dela, da mu pomogne da čudesnim junaštvom prevaziđe najstrašnije prepreke. Na kraju ljubav pobeđuje smrt i uništenje.
    Hiljadu čudesnih sunaca je nezaboravan portret jedne ranjene zemlje i istinski dirljiva priča o porodici i prijateljstvu. Istovremeno prelepa i teška, priča o jednom nemilosrdnom vremenu, nesvakidašnjem prijateljstvu i neuništivoj ljubavi.